Дирекция Международно оперативно сътрудничество“ (ДМОС) към Министерство на вътрешните работи (МВР)

...
Дирекция Международно оперативно сътрудничество“ (ДМОС) към Министерство на вътрешните работи (МВР)
Коментари Харесай

„Вие сте обект на разследване за детска порнография“! Фалшиви мейли от евроинституции в мрежата

Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ (ДМОС) към Министерство на вътрешните работи (МВР) предизвестява за разпространението на измамни имейли от името на публични европейски или национални правоохранителни институции.

Информацията за разпространяването на такива подправени имейли е получена в ДМОС по канала на Европол. Измамните известия гласят, че жертвите са обект на следствие, обвързвано с детска порнография, заради което следва да заплатят избрана сума, с цел да бъде прекъснато наказателното гонене против тях.

Много от получателите на тези имейли, разпознали измамата, са уведомили формалните си национални управляващи или Европол. Белгийските управляващи са почнали официално разследване, за което осведомят и разнообразни новинарски канали.

С цел повишение на информираността и бдителността за сходни измами, Европол популяризира и клип с предпазен темперамент.



От ДМОС ползват  копия от последните две лъжливи известия,  получени в България, и припомнят, че както в Министерство на вътрешните работи, по този начин и в европейските правоохранителни институции нямат процедура за информиране на жителите по електронните пощи.

Съветът на специалистите е при  получаване на сходен вид електронни писма да се заобикаля даже отварянето им , тъй като това може да крие  възможен риск  за техните електронни устройства: 
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР